Toode lisatud

SP Test och Certifiering samt Teknisk Data

Varför certifiering?

Mänskligt tal går djupare ner i frekvenser än vad de flesta absorbenter klarar av och om man inte absorberar de lägre frekvenserna så fortsätter dessa att studsa mellan väggarna i kontoret, hemmet eller konferensrummet. Sätter man in en tunn absorbent direkt mot väggen så får man bort de högre frekvenserna men det är de lägre som gör att man får huvudvärk, blir trött och så vidare. Dessvärre är det de högre frekvenserna som påverkar själva hörbarheten och det kan därför upplevas som att man fått en effekt även vid användande av undermåliga produkter och marknaden är full av dessa. Det är därför som standarden "Ljudabsorptionsklass A" tillkommit - för att underlätta för köparen att få en produkt som verkligen gör det den utger sig för att göra: Absorberar hela spektrat av frekvenser i mänskligt tal.

Därför rekommenderar vi dig som köpare varmt att kontrollera att den produkt ni ämnar införskaffa verkligen är testad och godkänd av ett oberoende lab såsom SP. En del säger att "Våra ljudabsorbenter är A-klassade" men är de verkligen det eller påstår de bara det? Om en biltillverkare skulle säga att deras bil har fått fem stjärnor i ett krocktest utan att verkligen ha utfört ett oberoende test så skull det bli ramaskri hos världens motorjournalister. Dessvärre är inte mediatäckningen för ljudabsorbenter lika god.. Visst kostar de här testerna pengar men det är bättre för dig som kund att produkterna verkligen är testade än att tillverkaren har lagt pengar på att få en bloggare att skriva söta saker om dem.

Längre ner här på sidan är våra testresultat samt testprotokollnummer angivna. På den här sidan finns våra testprotokoll och där kan du lära dig mer om SP:s Certifiering och vad man skall titta efter i deras testprotokoll.

Vad krävs?


Produkten är ca 43 mm tjock och vid användande av SOFSCI väggmonteringssystem så tillkommer en luftspalt om 25 mm mellan produkten och väggen – vilket positivt påverkar effektiviteten hos alla rätt tillverkade absorbenter rejält. Det totala djupet hos produkten är således 68mm. Densiteten hos ljudabsorbtionsmaterialet är 3225 g/m2 (och därmed 75 kg/m3), vilket med råge torde vara den högsta densiteten på marknaden.

HSounds of Science - SOFSCI - 100% återvinningsbartertz tillverkas av återvunnen textil som har komprimerats till hög densitet. Materialet går självklart att återanvända igen och igen och igen.

Sounds Of Science ljudabsorbenter är alla utvecklade tillsammans med, såväl som testade och certifierade av, det internationellt ledande och ackrediterade forskningsinstitutet SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. Hertz belönades med den högsta ljudabsorptionsklassen, vilken är ljudabsorptionsklass A. (testprotokoll 4P06153-F_Report, daterad december 29, 2014)